Du behöver
Ugn: 200°
500 g köttfärs eller lammfärs
1 tsk salt
2 st vitlöksklyftor finrivna
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 msk finhackad persilja
1 st ägg
2 msk smör
Garnera med
rosmarin
Gör så här
Blanda färs, salt, vitlök, kryddor, tomatpuré, persilja och ägg till en smidig smet.
Forma 10 avlånga järpar. Det går lätt med vattensköljda händer.
Antingen – Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn järparna runt om. Trä upp på spett och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Tänk på att träspett måste blötläggas! Stek strax under ugnens mitt i 15–17 minuter. Alternativt – Krama fast färsen på spetten. Pensla med olja och grilla runt om över fin glödbädd. Garnera med rosmarin.