Du behöver
- 600 g torsk djupfryst
- 1 msk vetemjöl
- 4 st ägg
- 1.25 dl mjölk
- 0.5 dl kaviar rökt
- 1 tsk dragon smulad
Sås:
1 bitar purjolök ca 5 cm
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dill
3 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
Ugn: 175°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Låt fisken tina. Koka den sedan enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet och låt fisken kallna.
2
Kör fisken i en matberedare eller mosa den med en gaffel.
3
Tillsätt de övriga ingredienserna och kör till en jämn smet.
4
Häll smeten i en smord avlång form som rymmer ca 1,5 liter. Täck med aluminiumfolie.
5
Grädda patén i vattenbad mitt i ugnen i ca 3540 minuter.
6
Låt patén vila en stund innan den stjälps upp.
7
Gör såsen under tiden. Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av. Ställ såsen kallt tills den ska serveras.
8
Garnera eventuellt patén med skalade räkor och dillvippor. Bjud dilldoftande kokt potatis och lättkokta grönsaker till.