Mager fiskpaté med grön sås

En lättgjord fiskpaté som smakar lika bra kall som varm.

Du behöver

  • 600 g torsk djupfryst
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.5 dl kaviar rökt
  • 1 tsk dragon smulad

Sås:

1 bitar purjolök ca 5 cm
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dill
3 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap

Ugn: 175°

Det här behövs för 4-­6 port:

Gör så här

1
Låt fisken tina. Koka den sedan enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet och låt fisken kallna.

2
Kör fisken i en matberedare eller mosa den med en gaffel.

3
Tillsätt de övriga ingredienserna och kör till en jämn smet.

4
Häll smeten i en smord avlång form som rymmer ca 1,5 liter. Täck med aluminiumfolie.

5
Grädda patén i vattenbad mitt i ugnen i ca 35­40 minuter.

6
Låt patén vila en stund innan den stjälps upp.

7
Gör såsen under tiden. Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av. Ställ såsen kallt tills den ska serveras.

8
Garnera eventuellt patén med skalade räkor och dillvippor. Bjud dilldoftande kokt potatis och lättkokta grönsaker till.

Scroll to Top