RECEPT FRÅN HJ

Whoopie med hallon eller choklad

Vi har hittills bakat cupcakes, muffins och makroner. Glöm dem, för nu är det dags för whoopies! En liten mjuk kaka som läggs ihop med en färskostkräm emellan. Plocka fram bakattiraljerna, nu ska det bakas whoopies!

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker eller 1
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl mjölk
  • Hallonfyllning till 10 stycken:

  • 400 g färskost
  • 50 g hallon
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Chokladfyllning till 10 stycken:

  • 50 g smör
  • 4 msk vispgrädde
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnera med:

  • strössel
  • choklad smält
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa lite till. Dela upp smeten i 2 skålar. Tillsätt vaniljsocker respektive kakao. Blanda mjöl, bakpulver, salt och fördela i skålarna och rör om. Rör i mjölken, 1/4 dl i varje skål, men rör inte för mycket. Vill du bara göra en sorts whoopie, dubbla maksättningen i smeten och dubbla mängden i fyllningarna.
2
Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut under gräddning så lägg dem glest. Grädda i 8–10 minuter, strax under mitten i ugnen. Låt svalna.
3
Hallonfyllning: Rör ihop färskost, hallon, florsocker och vaniljsocker.
4
Chokladfyllning: Smält smör och tillsätt grädden. Rör i florsocker, kakao och vaniljsocker. Låt svalna. Lägg ihop kakorna med kräm mellan.
5
Garnera med en klick kräm och strössel eller godis eller ringla smält choklad över.

Recept