Vispat brynt smör med citron och dill

Underbart gott vispat smör som du kan servera till alla våra bröd. Citronen kan du variera med lime.

Du behöver

  • 200 g smör
  • citron
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 krm flingsalt

Dekoration

dill

Gör så här

1

Finhacka dillen och placera i en skål. Tvätta citronen och riv skalet över dillen. Häll citronsaften över. Tillsätt salt

2

Smält halva mängden smör på medelvärme i en kastrull tills det blir brynt och börjar dofta nötigt.

3

Häll smöret över dill och citronblandningen och låt blandningen svalna. Detta kan du påskynda genom att låta blandningen stå i ett kallt vattenbad.

4

Dela resterande mängd smör i kuber och lägg ner i skålen. Vispa därefter samman smöret fluffigt med hjälp av en elvisp tills det blir helt vitt och fluffigt. Smöret ska vara mjukt vid servering och får därför inte stå kallt, dekorera med dill och servera.

Scroll to Top