RECEPT FRÅN HJ

Varmrökt lax med sparrisskagen

En läcker skagenröra som görs på grön sparris är ett lyxigt och somrigt tillbehör till den varmrökta fisken. Servera med nykokt färskpotatis.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 800 g varmrökt laxfilé eller cirka 1,5 kg hel varmrökt lax
  • Röra:

  • 250 g grön sparris
  • 2 msk majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk riven pepparrot
  • 3 msk hackad rödlök
  • 3 msk hackad dill
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 50 g röd stenbitsrom
  • salt
  • Servera med:

  • grönsallad
  • melonklyftor
  • citron
  • kokt färskpotatis

Gör så här

1

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka dem mjuka, i lättsaltat vatten. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar. Låt rinna av. Skär i mindre bitar.

2

Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar. Vänd ner rom och sparris. Smaka av med salt.

3

Lägg upp fisken på fat med sallad, melonklyftor och citron. Servera med skagenröra och potatis.


Recept