Tårta med kallrökt lax

Du behöver 200 g kavring 75 g smör Fyllning 4 st gelatinblad 400 g kallrökt lax 3 dl gräddfil 2 dl crème fraîche 0.5 dl...

Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g smör

Fyllning

4 st gelatinblad
400 g kallrökt lax
3 dl gräddfil
2 dl crème fraîche
0.5 dl hovmästarsås
1 st liten rödlök
1 dl finhackad dill

Garnera med

kallrökt lax
rädisor
citronskivor
dill
gräslök

Gör så här

1

Mixa kavringen till ett fint smul i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm. Låt stå i kylen cirka 15 minuter.

2

Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter. Skär laxen i tunna strimlor och finhacka den sedan.

3

Blanda gräddfil, crème fraiche, hovmästarsås, lök och dill. Lyft upp gelatinbladen och smält varsamt på medelvärme i en liten kastrull, ta från värmen. Rör ner 1 dl av smeten i det smälta gelatinet så det är väl blandat. Rör sedan ner det i resten av smeten. Blanda ner laxen och häll smeten i formen. Täck med plast och låt stå i kylen minst 3 timmar.

4

Garnera gärna med lax, rädisor, citron och örter vid servering.

Scroll to Top