Du behöver
- 200 g kavring
- 75 g smör
Fyllning
4 st gelatinblad
400 g kallrökt lax
3 dl gräddfil
2 dl crème fraîche
0.5 dl hovmästarsås
1 st liten rödlök
1 dl finhackad dill
Garnera med
kallrökt lax
rädisor
citronskivor
dill
gräslök
Gör så här
Mixa kavringen till ett fint smul i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm. Låt stå i kylen cirka 15 minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter. Skär laxen i tunna strimlor och finhacka den sedan.
Blanda gräddfil, crème fraiche, hovmästarsås, lök och dill. Lyft upp gelatinbladen och smält varsamt på medelvärme i en liten kastrull, ta från värmen. Rör ner 1 dl av smeten i det smälta gelatinet så det är väl blandat. Rör sedan ner det i resten av smeten. Blanda ner laxen och häll smeten i formen. Täck med plast och låt stå i kylen minst 3 timmar.
Garnera gärna med lax, rädisor, citron och örter vid servering.