Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 1 msk smör eller margarin
- 2.5 st gelatinblad
- 100 g grön sparris djupfryst tinad
- 4 dl vispgrädde
- salt peppar
Servera med:
150 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
100 g kräftstjärtar
1 msk rapsolja
2 msk pressad citronsaft
2 msk hackad dill
peppar
Servera med:
ost se recept
Gör så här
1
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en gryta med smör. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2
Hacka sparrisen och lägg i grytan. Tillsätt grädden och koka upp. Ta grytan från värmen och mixa grädden slät.
3
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden. Smaka av med salt och peppar och häll upp i portionsglas. Låt stå kallt i minst 4 timmar för att stelna.
4
Blanda räkor och kräftstjärtar med olja, citronsaft, dill och peppar och låt dra 1 timme i kylen. Toppa pannacottan med skaldjuren och servera med smördegsstänger med ost.