Du behöver
- 4.5 dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- 1 dl vetekross
- 1 dl rågkross
- 1 dl havregryn
- 2.5 dl grovt rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl linfrön
- 0.5 dl solrosfrön
- 0.5 dl pumpafrön
- 1.5 tsk salt
- 1.5 tsk bakpulver
- 1.5 tsk bikarbonat
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl torkade aprikoser
- 1 dl russin
Topping
grovt rågmjöl
pumpafrön
Gör så här
Ugn: 200 grader. Blanda samman filmjölk och sirap i en rymlig bunke.
Strimla aprikoserna. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda samman samtliga torra ingredienser. Vänd ner blandningen i filmjölksblandningen och rör om.
Klipp till ett bakplåtspapper och placera det så att pappret sticker ut över kanterna i en smord 1,5 liters brödform.
Fördela smeten jämnt i formen, skaka formen lite så blir det lättare. Strö över lite grovt rågmjöl och pumpafrön.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Täck över med folie om brödet får för mycket färg. Känn med sticka.