Snabba kräftbrödet

Här bakar vi ett lite mörkare bröd fyllt med nötter, frön, aprikoser och russin. Brödet är bakat både på bakpulver och bikarbonat och äts med fördel när det är nybakat. Gott till ost, kräftor och olika tillbehör.

Du behöver

  • 4.5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2.5 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl russin

Topping

grovt rågmjöl
pumpafrön

Gör så här

1

Ugn: 200 grader. Blanda samman filmjölk och sirap i en rymlig bunke.

2

Strimla aprikoserna. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda samman samtliga torra ingredienser. Vänd ner blandningen i filmjölksblandningen och rör om.

3

Klipp till ett bakplåtspapper och placera det så att pappret sticker ut över kanterna i en smord 1,5 liters brödform.

4

Fördela smeten jämnt i formen, skaka formen lite så blir det lättare. Strö över lite grovt rågmjöl och pumpafrön.

5

Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Täck över med folie om brödet får för mycket färg. Känn med sticka.

Scroll to Top