RECEPT FRÅN HJ

Smulpaj med nötter

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
5 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 6 stycken äpplen
  • 150 gram björnbär
  • 0.5 deciliter strösocker
  • 1 matsked kanel
  • Smuldeg:

  • 1.5 deciliter vetemjöl
  • 1.5 deciliter havregryn
  • 1 deciliter strösocker
  • 150 gram smör
  • 1 deciliter hasselnötskärnor
  • Servera med:

  • vispgrädde eller glass
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Lägg äpple och björnbär i en pajform, 24 cm i diameter. Strö över socker och kanel.

2

Smuldeg: Blanda mjöl, havregryn, socker och smör. Hacka nötterna grovt och blanda i smuldegen. Fördela smuldegen över äpplena och björnbären.

3

Grädda tills pajen fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med vispad grädde eller glass.


Recept