Små ostbaguetter

Här bakar vi många mindre baguetter, så att kanske alla gästerna kan få en baguette var. Ett annat tips kan vara att knyta placeringskorten runt bröden fiffigt och fint.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 dl riven lagrad ost

Gör så här

1

Ugn: 225 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt kallt vatten och rör om så att jästen löses upp. Tillsätt olja, salt och flytande honung.

2

Arbeta degen noga så att degen till sist släpper degbunkens kanter.

3

Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 1 timme och 15 minuter.

4

Tag upp degen på lätt mjölat bakbord, arbeta inte degen utan tryck bara ut degen till en platta. Använd en degskrapa och dela degen i 8 lika stora bitar.

5

Vrid bitarna och placera baguetterna på kortsidan på en bakplåtspappersklädd långpanna. Låt jäsa övertäcka på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.

6

Pensla bröden med vatten och strö över osten.

7

Grädda bröden strax under ugnens mitt i ca 15 minuter. Tag ut och låt svalna. Dela bröden eftersom de gått samman lite under gräddningen.

Scroll to Top