Du behöver
- 0.5 g saffran
- 1 st sockerbit
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
Topping:
75 g smör
125 g färskost
2 dl florsocker
0.5 st apelsin rivet skal
Garnera med:
små pepparkakor
Ugn: 200°
Gör så här
Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Smält smöret och rör i saffranet. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Rör om till en slät smet.
Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck och fyll dem smet till 3/4. Grädda i 12 minuter. Låt svalna.
Topping: Vispa ihop rumsvarmt smör, färskost, florsocker och apelsinskal, och spritsa eller klicka på muffinsen.
Garnera med pepparkakor.