RECEPT FRÅN HJ

Saffransmuffins

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
14 stycken

Du behöver

  • 0.5 g saffran
  • 1 st sockerbit
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Topping:

  • 75 g smör
  • 125 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 0.5 st apelsin rivet skal
  • Garnera med:

  • små pepparkakor
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Smält smöret och rör i saffranet. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret.

2

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Rör om till en slät smet.

3

Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck och fyll dem smet till 3/4. Grädda i 12 minuter. Låt svalna.

4

Topping: Vispa ihop rumsvarmt smör, färskost, florsocker och apelsinskal, och spritsa eller klicka på muffinsen.

5

Garnera med pepparkakor.


Recept