Rulltårta med ­flädercurd

Rulltårta är både snabbakat och festligt. Här med flädercurd och söta jordgubbar.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten

Flädercurd

0.5 dl pressad citronsaft
1.5 dl koncentrerad flädersaft
100 g smör
1 dl strösocker
2 st ägg
2 st äggulor

Fyllning:

2 dl flädercurd
vispgrädde
jordgubbar

Ugn: 225°

Gör så här

1

Flädercurd: Blanda citronsaft, flädersaft, smöret i bitar och ½ dl av sockret i en kastrull. Koka upp. Vispa upp ägg och äggulor tillsammans med resten av sockret i en skål. Häll den varma saften över äggen under vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen av värmen. Sila krämen och rör då och då tills den svalnar. Häll upp på burkar och förvara svalt. Curden håller i 1–2 veckor.

2

Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt vattnet. Häll smeten i en långpanna 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

3

Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna under långpannan.

4

Bred curden på kakan och bred på ett lager vispad grädde. Rulla ihop och garnera med grädde och bär.

Scroll to Top