RECEPT FRÅN HJ

Rulltårta med ­flädercurd

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:

  • 2 dl flädercurd se recept
  • vispgrädde
  • bär
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt vattnet. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

2

Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna under långpannan.

3

Bred curden på kakan och bred på ett lager vispad grädde. Rulla ihop och garnera med grädde och bär.


Kommentar:
Rulltårta är verkligen världens festligaste snabb-bak.

Recept