RECEPT FRÅN HJ

Räktoast med pepparrotssting

Av .

Okänd
4 stycken

Du behöver

  • 3 msk olivolja
  • 4 skiva vitt bröd
  • Räkröra:

  • 200 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
  • 1 st rödlök
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Servera med:

  • 2 dl blandad sallad t ex rucola
  • Garnera med:

  • dillvippor

Gör så här

1

Ringla olja i en stekpanna och stek brödet tills det blivit gyllenbrunt. Låt brödet rinna av på hushållspapper.

2

Räkröra: Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Blanda räkor, lök, crème fraiche, dill, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

3

Lägg ett par salladsblad på varje brödskiva. Lägg på 2–3 msk räkröra och garnera med en dillvippa.


Recept