RECEPT FRÅN HJ

Räktoast med pepparrotssting

Av .

Okänd
4 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 3 matskedar olivolja
  • 4 skivor vitt bröd
  • Räkröra:

  • 200 gram skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
  • 1 styck rödlök
  • 2 deciliter crème fraîche
  • 1 deciliter hackad dill
  • 1 matsked riven pepparrot
  • 2 matskedar pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Servera med:

  • 2 deciliter blandad sallad t ex rucola
  • Garnera med:

  • dillvippor

Gör så här

1

Ringla olja i en stekpanna och stek brödet tills det blivit gyllenbrunt. Låt brödet rinna av på hushållspapper.

2

Räkröra: Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Blanda räkor, lök, crème fraiche, dill, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

3

Lägg ett par salladsblad på varje brödskiva. Lägg på 2–3 msk räkröra och garnera med en dillvippa.


Recept