Du behöver
- 4 st portabellosvampar stora
- olivolja
- salt, peppar
- 4 st rejäla skivor bondbröd av surdeg
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st tomater
- 2 st salladslökar
- 0.5 burk grillad paprika strimlad grillad röd paprika i olja à 200 g
- 25 g rucola
- citronklyftor
Getostkräm:
150 g getost
1.5 dl turkisk yoghurt
4 msk oliver hackade
2 msk repade timjanblad
salt, svartpeppar
Gör så här
Getostkräm: Mosa ihop getost och yoghurt. Blanda i oliver och timjan. Smaka av med salt och peppar.
Gnid in svamparna med olja, salt och peppar och stek dem sakta på båda sidor tills de är mjuka, gärna i en teflonpanna.
Rosta eller grilla brödet. Gnid in skivorna med en delad vitlöksklyfta och droppa på lite olivolja.
Skiva tomaterna och strimla salladslöken. Låt paprikan rinna av.
Lägg rucola, tomat och svamp på brödet. Toppa med getostkräm, paprika och salladslök. Servera burgarna tillsammans med citronklyftor.