RECEPT FRÅN HJ

Portabello-burgare med getostkräm

Annorlunda vegoburgare med svamp, getost och grillad paprika, som serveras på rostat surdegsbröd.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 stycken

Du behöver

  • 4 st portabellosvampar stora
  • olivolja
  • salt, peppar
  • 4 st rejäla skivor bondbröd av surdeg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st tomater
  • 2 st salladslökar
  • 0.5 burk grillad paprika strimlad grillad röd paprika i olja à 200 g
  • 25 g rucola
  • citronklyftor
  • Getostkräm:

  • 150 g getost
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 4 msk oliver hackade
  • 2 msk repade timjanblad
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1

Getostkräm: Mosa ihop getost och yoghurt. Blanda i oliver och timjan. Smaka av med salt och peppar.

2

Gnid in svamparna med olja, salt och peppar och stek dem sakta på båda sidor tills de är mjuka, gärna i en teflonpanna.

3

Rosta eller grilla brödet. Gnid in skivorna med en delad vitlöksklyfta och droppa på lite olivolja.

4

Skiva tomaterna och strimla salladslöken. Låt paprikan rinna av.

5

Lägg rucola, tomat och svamp på brödet. Toppa med getostkräm, paprika och salladslök. Servera burgarna tillsammans med citronklyftor.


Recept