Ostkringlor

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 250 g Fyllning: 100 g färskost 1 dl parmesanost riven 2 msk hackad persilja 2 msk pekannötter hackade...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g

Fyllning:

100 g färskost
1 dl parmesanost riven
2 msk hackad persilja
2 msk pekannötter hackade
salt peppar

Pensla med:

1 st ägg

Garnera med:

sesamfrön

Servera till:

mousserande vin

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rulla ut smördegen på papperet.

2
Fyllning: Blanda färskost, parmesanost, persilja, pekannötter till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.

3
Bred fyllningen i ett tunt lager på smördegsplattan. Rulla ihop från båda långsidorna, så att de båda rullarna möts i mitten.

4
Skär rullen i 1 cm tjocka skivor. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Garnera med sesamfrön.

5
Grädda mitt i ugnen tills de får fin färg, ca 15 minuter. Låt kallna på bakgaller.

Scroll to Top