RECEPT FRÅN HJ

Matjes med rödbetor och brynt smör

Sill och färskpotatis – smaker och dofter som man alltid längtar till! Det här är en bra lunchrätt när sommargästerna väller in på landet. Knäckebröd, lagrad ost och ett glas öl är gott till.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 burk burk hela matjesfiléer à 200 g
  • 8 st potatisar medelstora
  • 6 st små rödbetor
  • 50 g blandad sallad cirka
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad gräslök
  • Dressing:

  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk skånsk grovkornig senap
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 dl rädisor fintärnade
  • salt

Gör så här

1

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka dem mjuka, i lättsaltat vatten. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar. Låt rinna av. Skär i mindre bitar.

2

Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar. Vänd ner rom och sparris. Smaka av med salt.

3

Lägg upp fisken på fat med sallad, melonklyftor och citron. Servera med skagenröra och potatis.

4

Matjes med rödbetor och brynt smör

5

Sill och färskpotatis – smaker och dofter som man alltid längtar till! Det här är en bra lunchrätt när sommargästerna väller in på landet. Knäckebröd, lagrad ost och ett glas öl är gott till.


Recept