RECEPT FRÅN HJ

Marinerad kycklingfilé med hackade örter

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • Marinad:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl hackade örter
  • Garnera med:

  • timjan
  • oregano
  • persilja
  • citronskal
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Putsa kycklingen. Blanda kryddorna och gnid in filéerna med blandningen. Bryn dem runt om i smör i stekpanna. Stek klart i ugn tills innertemperaturen är 72°.

2

Låt kycklingen vila i 10 minuter. Skär den i skivor. Blanda marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingen. Blanda runt och marinera i kyl i 2 timmar.

3

Lägg upp kycklingen och ringla lite av marinaden över. Garnera med örter och citronskal.


Recept