RECEPT FRÅN HJ

Limekräm med passionsfrukt

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 2.5 stycken lime 1 tsk rivet limeskal + 1/2 dl pressad limesaft
  • 3 stycken äggulor
  • 1 deciliter strösocker
  • 3 deciliter vispgrädde
  • vaniljstång urskrapad
  • Servera med:

  • 2 stycken passionsfrukter
  • färska hallon
  • mynta

Gör så här

1

Skölj limefrukterna. Riv skalet och pressa ur saften.

2

Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över vattenbad och tillsätt limesaften. Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta skålen från värmen och rör tills krämen svalnat.

3

Vispa grädden med vaniljfrön och limeskal. Vänd försiktigt ner den kalla krämen i grädden med luftiga tag.

4

Fördela krämen i 4 glas. Låt krämen stå i frysen eller i kylen i minst 3 timmar. Om krämen frysts, ta fram den och låt den stå i rumstemperatur i ca 15 minuter.

5

Gröp ur en halv passionsfrukt över varje glas. Toppa med några hallon och garnera med mynta.


Kommentar:
Fräsch och luftig mousse som passar lika bra att frysa in, som att låta den stå till sig i kylen. Väljer man att frysa krämen blir den mer som en parfait.

Recept