Laxcarpaccio

Tänk på att laxen måste frysas i minst två dygn innan den används. Gott som förrätt.

Du behöver

  • 300 g laxfilé stora tunna skivor, benfri
  • flingsalt, svartpeppar

Dressing:

2 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
0.5 st schalottenlök
2 msk gräslök skivad
1 msk paprika hackad gul
0.5 st chilifrukt röd spansk

Garnera med:

rucolasallad
parmesanost hyvlad

Servera med:

rostat bröd

Gör så här

1
Lägg laxen på smörpapper eller plastfolie som stoppas i en fryspåse, och frys in i minst två dygn. Tina laxen i kylen.

2
Dressing: Blanda vinäger, olja, hackad schalottenlök, gräslök, paprika och finhackad chili i en skål.

3
Lägg ut laxskivorna på tallrikar. Skeda dressingen över laxskivorna. Strö över flingsalt och svartpeppar. Låt lax marinera i ca 30 minuter.

4
Garnera med rucolasallad och parmesanost. Servera med rostat bröd

Scroll to Top