RECEPT FRÅN HJ

Lasagne med keso och spenat

Foto: Thomas Carlén

Okänd
3 portioner

Du behöver

  • 6 st lasagneplattor 6-8 plattor, fullkorn
  • Fyllning:

  • 200 g spenat lösfryst
  • 1 msk matfett
  • 250 g keso
  • 0.5 tsk basilika torkad
  • 0.5 tsk körvel torkad
  • 0.5 dl valnötter
  • örtsalt, peppar
  • Sås:

  • 2 msk matfett
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 4.5 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1 dl prästost riven, lagrad
  • Ugn: 200°

    Servera med:

  • råkostsallad

Gör så här

1
Fyllning: Fräs och tina spenaten i en kastrull med smör. Ta kastrullen från plattan och blanda ner keso, basilika, körvel och krossade valnötter. Smaka av med örtsalt och peppar.
2
Sås: Fräs matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölk och låt såsen sjuda i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
3
Varva sås, lasagneplattor och fyllning i en smord ugnsfast form. Avsluta med sås. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med råkostsallad.

Recept