RECEPT FRÅN HJ

Läckra småpajer med körsbär och choklad

Av . Foto: Mette Ankarloo

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Smuldeg:

  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • Fyllning:

  • 40 g mörk choklad med hög kakaohalt
  • 400 g körsbär
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk maizena

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200°.  Mixa ingredienserna till degen smuligt.

2

Hacka chokladen, blanda med körsbär, strösocker och majsstärkelse i en skål. Fördela bärblandningen i 4 små ugnsfasta formar. Strö över smuldegen.

3

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills degen är genomgräddad.


Kommentar:
Numera hittar man frysta urkärnade ­körsbär i frysdisken. Smidigt och prisvärt om man inte har ett eget körsbärsträd att plocka från!

Recept