Kassler med rotfruktsstomp och senapssås

Du behöver 6 st kassler tunna skivor 2 tsk matfett Rotfruktsstomp: 0.5 st kålrot 300 g potatis av mjölig sort 1 st persiljerot eller palsternacka...

Du behöver

  • 6 st kassler tunna skivor
  • 2 tsk matfett

Rotfruktsstomp:

0.5 st kålrot
300 g potatis av mjölig sort
1 st persiljerot eller palsternacka
1 st morot
1 bitar rotselleri
2 msk matfett
0.75 dl mjölk
salt och peppar

Senapssås:

1 dl lätt crème fraiche
1 tsk kycklingfond
2 tsk dijonsenap
salt och peppar

Servera med:

broccoli kokt

Gör så här

1
Rotfruktsstomp: Skala och skär kålrot, potatis, persiljerot, morot och rotselleri i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt matfett och mjölk. Mosa samman med en potatisstöt till en stomp. Smaka av med salt och peppar.

2
Senapssås: Vispa samman crème fraiche, fond och dijonsenap i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Stek kasslerskivorna i en stekpanna med matfett, ca 1 minut per sida. Servera med stomp, sås och kokt broccoli.

Scroll to Top