RECEPT FRÅN HJ

Kantarelltoast med löjrom och picklad rödlök

Höstlyx när den är som bäst.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 liter färska kantareller
  • smör
  • salt och peppar
  • 4 stycken rejäla skivor bondbröd
  • 1 deciliter crème fraîche
  • 100 gram löjrom
  • stycken hackad gräslök
  • Picklad rödlök:

  • 1 styck rödlök
  • 1 matsked rörsocker
  • 0.25 deciliter äppelcidervinäger
  • timjankvistar färska
  • salt

Gör så här

1

Picklad lök: Skiva löken tunt. Blanda socker, vinäger, timjan och en nypa salt. Rör tills sockret löst sig. Blanda i löken och låt dra minst 1 timme. Rör då och då så att löken mjuknar.

2

Ansa och dela kantarellerna i bitar. Fräs på svag värme i en panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt en klick smör. Stek tills svampen börjar få färg. Krydda med salt och peppar.

3

Stek brödet i smör.  Eller rosta det mitt i ugnen på 225º.

4

Fördela svampen på brödet. Lägg på en klick crème fraiche och löjrom. Toppa med picklad rödlök och strö på lite gräslök.


Recept