Du behöver
- 1 l färska kantareller
- smör
- salt och peppar
- 4 st rejäla skivor bondbröd
- 1 dl crème fraîche
- 100 g löjrom
- st hackad gräslök
Picklad rödlök:
1 st rödlök
1 msk rörsocker
0.25 dl äppelcidervinäger
timjankvistar färska
salt
Gör så här
Picklad lök: Skiva löken tunt. Blanda socker, vinäger, timjan och en nypa salt. Rör tills sockret löst sig. Blanda i löken och låt dra minst 1 timme. Rör då och då så att löken mjuknar.
Ansa och dela kantarellerna i bitar. Fräs på svag värme i en panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt en klick smör. Stek tills svampen börjar få färg. Krydda med salt och peppar.
Stek brödet i smör. Eller rosta det mitt i ugnen på 225º.
Fördela svampen på brödet. Lägg på en klick crème fraiche och löjrom. Toppa med picklad rödlök och strö på lite gräslök.