RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbssmulpaj med kanel och vit choklad

Av . Foto: Mette Ankarloo

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Smuldeg:

  • 1 dl strösocker
  • 50 g vit choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • Fyllning:

  • 350 g jordgubbar
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 msk maizena

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200°. Mixa socker, vit choklad i bitar och vetemjöl i matberedare tills chokladen är finhackad. Lägg i det kalla smöret i bitar och mixa snabbt till en smuldeg.

2

Dela jordgubbarna i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser till fyllningen. 

3

Fördela i 4 portionspajformar och strö över smuldegen.

4

Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter tills pajerna börjar få lite färg.


Kommentar:
Kanel och jordgubbar är en ovanligt lyckad smakkombination. Tillsammans med den vita choklad i pajdegen blir de här pajerna verkligen något alldeles extra!

Recept