Grönpepparkotlett

Kotletten med sin lite mildare framtoning går att kombinera med de flesta smaker - här med grönpeppar!

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter ca 600 g
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning
  • 1 st schalottenlök
  • 1 tsk grönpeppar krossad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk maizena redning

Servera med:

klyftpotatis
grönsaker lättkokta

Gör så här

1
Krydda kotletterna och stek dem i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida. Ta upp kotletterna.

2
Skala och hacka löken och fräs den med krossad grönpeppar i smör. Tillsätt grädde, vatten, fond, soja och senap och koka i 5 minuter. Red av och koka i 3 minuter.

3
Smaka av med salt och peppar. Lägg i kotletterna och låt sjuda i såsen ett par minuter. Servera med lättkokta grönsaker och klyftpotatis.

Scroll to Top