Du behöver
- 4 st fläskkotletter ca 600 g
- salt och peppar
- smör eller margarin till stekning
- 1 st schalottenlök
- 1 tsk grönpeppar krossad
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl grädde
- 2 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk maizena redning
Servera med:
klyftpotatis
grönsaker lättkokta
Gör så här
1
Krydda kotletterna och stek dem i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida. Ta upp kotletterna.
2
Skala och hacka löken och fräs den med krossad grönpeppar i smör. Tillsätt grädde, vatten, fond, soja och senap och koka i 5 minuter. Red av och koka i 3 minuter.
3
Smaka av med salt och peppar. Lägg i kotletterna och låt sjuda i såsen ett par minuter. Servera med lättkokta grönsaker och klyftpotatis.