Fruktsallad med passion

Efter kräftor är det gott med färsk frukt.

Du behöver

  • 2 dl apelsin- och ananas-juice
  • 4 msk honung
  • 3 st stjärnanis hela
  • 1 krm kardemumma malen
  • 1 st melon
  • 8 st plommon
  • 2 st kiwifrukter
  • 0.5 l hallon

Topping:

2 dl vispgrädde
2 dl kesella vanilj
3.5 st passionsfrukt

Det här behövs:

Gör så här

1
Häll juicen i en kastrull med honung, stjärnanis och kardemumma. Låt det koka upp och koka ca 1 minut. Låt lagen kallna.

2
Skala och kärna ur melonen. Skär den i tärningar. Kärna ur plommonen och skär dem i bitar. Skala kiwin och skär dem i mindre bitar.

3
Blanda samman frukten med hallonen. Häll den kalla lagen över frukt och bär. Låt stå kallt ca 30 minuter.

4
Vispa grädden och rör samman med vaniljkesella. Fördela fruktsalladen i ca 12 portionsglas. Toppa med vaniljkesellan.

5
Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem. Fördela innehållet över vaniljkesellan.

Scroll to Top