RECEPT FRÅN HJ

Fiskbiffar med syrlig gurksallad

Lättlagade fiskbiffar som passar perfekt i lunchlådan.

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g vit fisk t ex torsk, kolja eller sej
  • 1 dl purjolök hackad
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 st lime pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 dl vetemjöl till panering
  • olja och smör till stekning
  • Syrlig gurksallad:

  • 2 st gurkor
  • 100 g cocktailtomater
  • 1 st röd chilipeppar
  • 0.5 st lime
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön svarta
  • Servera med:

  • yoghurt
  • bröd

Gör så här

1

Skär fisken i bitar. Mixa fisk, purjolök, ägg, mjöl, limessaft, salt och peppar till en slät smet. Forma 8–10 biffar av smeten och vänd dem i mjöl.

2

Stek biffarna på medelvärme tills de fått gyllenbrun färg i en stekpanna med olja och smör, ca 3 minuter per sida.

3

Syrlig gurksallad: Skala gurkorna och dela dem på längden. Gröp ur kärnorna med hjälp av en sked. Skär gurkan i ca 1 cm breda bitar och lägg i en bunke. Dela tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern grovt. Blanda alltsammans i en skål. Pressa över limesaft och ringla över olja. Salta och peppra och strö över sesamfrön.

4

Servera med en klick yoghurt och ett gott bröd.


Kommentar:
Tips! Det går utmärkt att byta ut den vita fisken mot lax. Ett tips är att då tillsätta 3 cm finriven färsk ingefära till smeten för en härlig hetta!

Recept