RECEPT FRÅN HJ

Färskpotatissallad med rödlök och äpple

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 1.2 kg färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • 1 st äpple
  • 1 st citron saften av
  • 1 dl dill
  • Dressing:

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl skånsk senap
  • 3 msk honung
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här

1

Skrubba och koka potatisen. Häll av vattnet och ånga den torr. Låt den svalna.

2

Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Blanda äpplet med citronsaft och sedan med potatis, lök och dill.

3

Vispa ihop pressad vitlök, senap, honung, vinäger, olja salt och peppar. Blanda med potatisen.


Recept