RECEPT FRÅN HJ

Enkel äppelpaj

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner
2 röstande.

Du behöver

    Pajdeg:

  • 4.5 deciliter vetemjöl
  • 0.5 deciliter strösocker
  • 200 gram smör
  • 1 tesked vaniljsocker
  • Fyllning:

  • 5 stycken äpplen
  • 0.75 deciliter strösocker
  • 2 matskedar kanel
  • Pensling:

  • äggula
  • strösocker
  • Servera med:

  • vaniljsås
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda mjöl, socker, smör och vaniljsocker till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter. Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform, 23 cm i diameter.

2

Fyllning: Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda äppelklyftorna med socker och kanel, och lägg dem i formen.

3

Kavla ut resten av degen och ta ut stjärnor med kakmått. Lägg dem runt kanten och mitt på pajen.

4

Pensling: Pensla degen med äggula och strö på socker. Grädda tills äpplena är mjuka, ca 30 minuter. Servera med vaniljsås.


Recept