Crêpes med svampfyllning

crêpes, se grundrecept

Du behöver

Fyllning:

200 g champinjoner
2 msk smör
2.5 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1.5 dl grädde
0.5 tsk soja
salt peppar

Gratinering:

1 msk smält smör
2 dl riven ost 28 %

Servera med:

sallad

Ugn: 250°

Gör så här

1
Gör crêpes enligt grundreceptet.

2
Fyllning: Ansa och hacka svampen och fräs svampen i en kastrull med smör, tills vätskan är genomskinlig. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och rör stuvningen slät. Tillsätt smulad buljongtärning och späd med grädde. Sjuda under omrörning i minst 10 minuter. Smaksätt med soja, salt och peppar.

3
Lägg en sked svampstuvning på den ogräddade sidan av crêpesen och vik samman till ett paket. Lägg över på ett smort ugnsfast fat. Pensla med smält smör och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält och crêpesen är genomvarma, ca 10 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top