RECEPT FRÅN HJ

Chokladmousse med chili och karamelliserade fikon

En len chokladmousse är ren njutning. Den här får en spännande smakbrytning av chili och karamelliserade fikon.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 3 st äggulor
  • 0.5 msk finhackad chili urkärnad
  • Karamelliserade fikon:

  • 3 st fikon
  • 25 g smör
  • 2 msk rörsocker
  • Garnera med:

  • strimlad mörk choklad
  • finhackad chili

Gör så här

1

Vispa grädden hårt. Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikron.

2

Vispa upp äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen, lite i taget, under kraftig omrörning. Vänd i lite av grädden och sedan resten. Blanda i chilin.

3

Fördela moussen i glas eller koppar och låt stelna någon timme i kylen.

4

Karamelliserade fikon: Skär fikonen i klyftor. Stek fikon och socker på på svag värme i en stekpanna med smör. Använd gärna en teflonpanna. Toppa moussen med fikonen.


Recept