Biff med lök och potatisstomp

Du behöver 2 msk ströbröd 0.5 dl vatten 300 g köttfärs 0.5 st ägg salt och peppar 1 st gul lök 2 msk smör eller...

Du behöver

  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 300 g köttfärs
  • 0.5 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör eller margarin

Potatisstomp:

3 st potatis
2 st morötter
2 msk vispgrädde

Servera med:

sallad

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i en skål med vatten i 5 minuter. Rör i färs, ägg, salt och peppar och blanda till en jämn smet. Forma till biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida.

2
Skala, dela och skiva löken och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar.

3
Potatisstomp: Skala potatis och morötter och dela dem i bitar. Koka dem mjuka och häll av vattnet. Ånga torrt och mosa dem lätt tillsammans med grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera med en sallad till.

Scroll to Top