Baconlindad sparris med dipp

Du behöver 30 st sparris gröna 10 st baconskivor 2 msk olivolja salt peppar Dipp: 0.5 dl majonnäs 1 dl crème fraîche 1 msk sweet...

Du behöver

  • 30 st sparris gröna
  • 10 st baconskivor
  • 2 msk olivolja
  • salt peppar

Dipp:

0.5 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 msk sweet chilisås
1 st lime pressad saft

Ugn: 225°

Gör så här

1
Bryt bort nedersta delen på sparrisen. Dela upp sparrisen i tio buntar med tre i varje. Linda en baconskiva runt varje bunt och fäst med tandpetare.

2
Lägg buntarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olja över och krydda med salt och peppar. Baka i 20 minuter.

3
Dipp: Blanda majonnäs, crème fraiche, sweet chilisås och limesaft och servera till sparrisen.

Scroll to Top