Resa i Europa

 • Restips: Kryssa genom Moseldalen

  Att kryssa på Moselfloden är att stillsamt resa genom såväl europeisk historia som den vackraste av natur. Sevärdheter och städer avlöser varandra. Men det är livet ombord som Icakurirens resereporter gillar bäst. Maten, sällskapet och utsikten utgör en lyckad mix för en variationsrik Europasemester.

 • Restips: Flandern i Belgien – från fries till fruktöl

  Flandern är det område i Europa som har flest Michelin­stjärnor per invånare. Den klassiska ­gatumaten går inte heller av för hackor – och ­den speciella ölkulturen finns på Unescos världsarvslista. Icakurirens reporter guidar till sina favoriter.

 • Res i Europa med tåg: Så planerar du resan

  Har du alltid velat prova på att tågluffa men vet inte riktigt hur du ska planera en sådan resa? Här får du bra tips på resmål, hotell och sevärdheter som är värda att spana in!

 • Våga välja tåget nästa gång du reser – det går som på räls

  Somna i Sverige och vakna i Tyskland. Icakurirens resereporter Anna Wahlgren har gjort en minitågluff: Stockholm – Berlin – Hamburg – Stockholm. På mindre än en vecka fick hon uppleva både tågromantik och nostalgi från tonårens tågluffar. Häng med på resan!

 • Anne reste runt i Europa i sin folkabuss: ”Skjut inte upp det du drömmer om”

  Insikten slog till när Annes mamma dog vid 65 års ­ålder: ”Jag kommer kanske aldrig att nå pensionsåldern.” En dröm ­började gro, och i samband med att hon tio år senare skilde sig gjorde Anne slag i saken: hon köpte en gammal Volkswagen från 1966 och reste sedan ensam runt i Europa i sex månader.

 • Kristina: ”Jag firade pensionen på cykel till Paris!”

  Tänk vad mycket kul man kan göra när man får evig semester, det vill säga blir pensionär! Det skrev Icakurirens chefredaktör längtansfullt om i en krönika – vilket fick Kristina Eriksson Näslund att fatta pennan. Här är hennes berättelse om vad hon gjorde när hon gick i pension, nämligen att ge sig ut på ett riktigt äventyr!

 • Lockande brittisk konfekt

  Storslagen natur, lyxiga B&B och prisbelönta gastro­pubar väntar när du tar dig utanför London.

 • Läktarna är fyllda till brädden, att titta på fotboll i England är roligt även för den som inte är inbiten fotbollsnörd.

  Fotbollsfeber i Liverpool

  Härlig stämning på arenan och uppvärmning på puben före match, att titta på fotboll i England är roligt även för den som inte är fotbollsnörd.

 • Den romantiska universitets-staden Durham.

  Nordligaste hörnet bjuder på pubrunda och romantik

  Newcastle och Durham är cool restaurangmetropol och pittoresk sagostad i en och samma resa.

 • Stadens stolthet är Therme Bath Spa, Storbritanniens enda naturligt varma källa.

  Bath – för livsnjutaren

  Varma källor, lyxig afternoon tea och kultur i mängder. I Bath är det lätt att må bra.

 • År 2013 blev Yorkshire utsedd till ”världens bästa resmål” på World Travel Awards – resvärldens mot­svarighet till Oscarsgalan.

  Yorkshire – med matupplevelser i toppklass

  Här är maten du inte trodde fanns i Storbritannien. Följ med på en gastro­nomisk rundresa i Englands mesta och vackraste matregion, Yorkshire.

 • Norra Wales är kargare och glesare befolkat. I södra Wales finns de större städerna, människorna och kulturen. Båda delarna är värda besök.

  Vackra vilda Wales

  En tripp till Wales är den perfekta weekend­resan. Här finns den storslagna naturen, kulturen och de originella pubarna. De trevliga människorna får du på köpet.

Scroll to Top