Läcker löjromspizza – recept av Mischa Billing

Lyxig pizza med löjrom och dill. Perfekt som förrätt!


4-6 portioner

Mischa Billing bjuder på mat! Här kan du kika in i hennes torpkök, och nedan hittar du hennes löjromspizza, som är en av pizzorna till förrätten.

Du hittar resten av Mischa Billings meny här:

Förrätt: Pizza med svamp och pizzan i detta recept!

Huvudrätt: Piggvar i ugn med vitvinssås och dillkokt potatis

Dessert: Mormors goda pannkakor

Du behöver

  • 1 färdig pizzabotten
  • 1.5 deciliter crème fraiche, 34%
  • 1.5 deciliter västerbottenost
  • 160 gram löjrom
  • En halv finhackad rödlök
  • Dill
  • Citronsaft

Gör så här

1

Sätt ugnen på 230 grader över- och undervärme.

2

Lägg pizzabottnen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred på 3 msk crème fraiche och strö över osten.

3

Baka i ugnen tills den är gyllene och frasig, ca 15 min.

4

Skär i lagom stora bitar. Lägg löjrom, crème fraiche, rödlök och dill på varje bit.

5

Pressa några droppar citron­saft över löjrommen och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top