Pizza med svamp – Mischa Billings recept

En läcker pizza med champinjoner och ost i form av både västerbottenost och mozarella. Perfekt bjudmat!


4-6 portioner

Mischa Billing bjuder på mat! Här kan du kika in i hennes torpkök, och nedan hittar du hennes pizza med svamp, som är en av pizzorna till förrätten.

Du hittar resten av Mischa Billings meny här:

Förrätt: Läcker löjromspizza och pizzan i detta recept!

Huvudrätt: Piggvar i ugn med vitvinssås och dillkokt potatis

Dessert: Mormors goda pannkakor med hallonmylta

Du behöver

  • 1 pizzabotten
  • 300-400 gram champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar
  • 150 gram riven västerbottenost
  • 250 gram mozarella
  • 1 näve färsk timjan
  • Olivolja till servering
  • Tomatsås
  • 1 burk hela tomater
  • 2 teskedar oregano
  • 4 matskedar olivolja
  • 1.5 matsked chiliflakes

Gör så här

1

Tomatsås: Mosa tomaterna, låt rinna av i durkslag en stund. Lägg i en bunke, tillsätt oregano, en nypa salt, olivolja samt chiliflakes. Mixa slätt med stavmixer.

2

Pizza: Smörstek svampen och den krossade vitlöksklyftan. Salta och peppra.

3

Bred tomatsås på pizzabotten.

4

Strö över osten (spara lite till servering).

5

Lägg på den smörstekta svampen (vitlöken tas bort, den var bara smaksättare vid stekningen).

6

Grädda i ugn ca 10 minuter eller tills pizzan fått fin färg.

7

Dekorera med färsk timjan, några stänk olivolja och rest­en av osten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top