Mormors goda pannkakor med hallonmylta

Mischas mormor står bakom receptet på de här ljuvliga pannkakorna som serveras som efterrätt med hallonmylta och strösocker.


4-6 portioner

Mischa Billing bjuder på mat! Här kan du kika in i hennes torpkök, och nedan hittar du hennes mormors pannkaksrecept.

Du hittar resten av Mischa Billings meny här:

Förrätt: Pizza med svamp och löjromspizza

Huvudrätt: Piggvar i ugn med vitvinssås och dillkokt potatis

Du behöver

  • 1 paket jäst
  • 2 matskedar socker
  • 0.5 liter mjölk
  • 2 ägg
  • 4.5 deciliter mjöl
  • Smör till stekning
  • Hallonmylta
  • 250 gram färska hallon
  • 1 deciliter socker
  • 1.5 matsked konjak för ”vuxensmak”

Gör så här

1

Blanda jästen med lite av sockret. Värm mjölken fingervarm, blanda ner jästen.

2

Blanda mjöl, ägg och mjölken med jästen i. Låt jäsa under bakduk en halvtimme.

3

Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Klicka i smet och stek pannkakorna. Servera pannkakorna med hallonmyltan och strösocker.

Hallonmylta
4

Blanda hallon med socker och ev konjak. Låt stå ca 10 minuter så att sockret löser sig. Rör någon gång till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top