Du behöver
- 300 g fetaost
- 1 msk olivolja
- svartpeppar
- 3 dl mograbiah pärlcouscous
- 200 g jordgubbar färska
- 0.5 st gurka
- 1 st avokado
- 1 kruka basilika
- 1 kruka persilja
Dressing
1 st röd chili en liten
2 msk olivolja
1 st citron saften
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Dela fetaosten i fyra bitar och lägg dem på ett stort ark ugnsfolie i en ugnsfast form. Ringla över olivoljan, peppra lite och förslut sedan folien runt osten. Baka i ugnen i 15 minuter.
Koka under tiden mograbiah i lättsaltat vatten i 15 minuter och skölj den sedan i kallt vatten. Låt rinna av och häll upp på ett stort fat.
Rensa och skiva jordgubbarna medan couscousen kokar. Skala gurkan, dela den på längden, gröp ur kärnhuset med en sked och skär sedan gurkan i grova skivor. Dela, skala och kärna ur avokadon och klyfta köttet. Hacka örterna. Blanda allt med couscousen på fatet.
Dela, kärna ur och strimla chilin fint. Blanda den med olivolja, citronsaft, salt och peppar till en dressing. Lägg upp de varma fetaostbitarna på couscoussalladen och ringla över dressingen.
Blanda gärna salladen med dressingen och låt den stå och dra en stund innan servering. Fetaosten är dock godast nybakad.