Filorullar med fetaost

Du behöver 100 g filodeg 4 ark tinad 75 g fetaost 100 g färskost philadelphia 0.5 st citron finrivet skal + 1 msk saft 1...

Tillagningstid: 30 minuter
12 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 100 g filodeg 4 ark tinad
  • 75 g fetaost
  • 100 g färskost philadelphia
  • 0.5 st citron finrivet skal + 1 msk saft
  • 1 tsk torkad timjan
  • smält smör eller rapsolja att pensla med

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Smula fetaosten och rör ihop den med färskost, citronskal,
-saft och och timjan. 

3

Ta fram filodegen och förvara de degark som inte används under en fuktig urvriden handduk, degen torkar mycket snabbt. 

4

Lägg ett degark på en skärbräda och skär i bitar med måtten 10 x 20 cm. Lägg 1 1/2 matsked ostkräm vid ena kortsidan. Rulla in två varv och forma till en jämn rulle. Vik in cirka 1–2 centimeter längs varje sida så ändarna försluts och rulla ihop filodegen till en cirka 6 centimeter bred rulle. Packa inte ostfyllningen för hårt, för då är det risk att filodegen brister och ostkrämen rinner ut. Lägg de färdiga rullarna under en fuktig urvriden handduk så att de inte torkar och spricker.

5

Pensla rullarna med smör eller olja och grädda i 5–10 minuter mitt i ugnen tills de fått färg och blivit frasiga. Servera rullarna varma eller ljumma.


Kommentar:
Små frasiga rullar stillar hungern i väntan på varmrätten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top