Du behöver
- 100 g filodeg 4 ark tinad
- 75 g fetaost
- 100 g färskost philadelphia
- 0.5 st citron finrivet skal + 1 msk saft
- 1 tsk torkad timjan
- smält smör eller rapsolja att pensla med
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula fetaosten och rör ihop den med färskost, citronskal,
-saft och och timjan.
Ta fram filodegen och förvara de degark som inte används under en fuktig urvriden handduk, degen torkar mycket snabbt.
Lägg ett degark på en skärbräda och skär i bitar med måtten 10 x 20 cm. Lägg 1 1/2 matsked ostkräm vid ena kortsidan. Rulla in två varv och forma till en jämn rulle. Vik in cirka 1–2 centimeter längs varje sida så ändarna försluts och rulla ihop filodegen till en cirka 6 centimeter bred rulle. Packa inte ostfyllningen för hårt, för då är det risk att filodegen brister och ostkrämen rinner ut. Lägg de färdiga rullarna under en fuktig urvriden handduk så att de inte torkar och spricker.
Pensla rullarna med smör eller olja och grädda i 5–10 minuter mitt i ugnen tills de fått färg och blivit frasiga. Servera rullarna varma eller ljumma.
Små frasiga rullar stillar hungern i väntan på varmrätten.