Baconsallad med avokado

Du behöver 8 skiva bacon ca 1 paket à 140 gram bacon 2 st avokado mogna gemsallad 250 g cocktailtomater 1 ask kruka koriander 70...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 skiva bacon ca 1 paket à 140 gram bacon
  • 2 st avokado mogna
  • gemsallad
  • 250 g cocktailtomater 1 ask
  • kruka koriander
  • 70 g mâchesallad 1 påse

Honungsvinägrett

1 st citron saften
2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt & peppar

Gör så här

1

Hetta upp en stekpanna och stek baconet till fin färg. Lägg att rinna av på hushållspapper.

2

Dela avokadon på mitten och pilla loss kärnan. Gröp ur fruktköttet med sked. Dela i mindre bitar.

3

Plocka av bladen och skölj gemsalladen i kallt vatten, torka i kökshandduk eller salladsslunga. Dela tomaterna på mitten och grovhacka koriandern. Lägg upp salladsbladen på ett fat och varva med mâchesallad, tomater, avokado och koriander. Toppa med frasiga baconskivor.

4


Blanda citronsaften med vinäger, olja och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med dressingen och ett gott bröd.


Kommentar:
Serveras med ett gott bröd till.

Bacon ger mycket smak för liten peng i den fräscha salladen. Har du kvar kycklingrester från gårdagens middag är de perfekta att blanda ner i salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top