Du behöver
- 8 skiva bacon ca 1 paket à 140 gram bacon
- 2 st avokado mogna
- gemsallad
- 250 g cocktailtomater 1 ask
- kruka koriander
- 70 g mâchesallad 1 påse
Honungsvinägrett
1 st citron saften
2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt & peppar
Gör så här
Hetta upp en stekpanna och stek baconet till fin färg. Lägg att rinna av på hushållspapper.
Dela avokadon på mitten och pilla loss kärnan. Gröp ur fruktköttet med sked. Dela i mindre bitar.
Plocka av bladen och skölj gemsalladen i kallt vatten, torka i kökshandduk eller salladsslunga. Dela tomaterna på mitten och grovhacka koriandern. Lägg upp salladsbladen på ett fat och varva med mâchesallad, tomater, avokado och koriander. Toppa med frasiga baconskivor.
Blanda citronsaften med vinäger, olja och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med dressingen och ett gott bröd.
Serveras med ett gott bröd till.
Bacon ger mycket smak för liten peng i den fräscha salladen. Har du kvar kycklingrester från gårdagens middag är de perfekta att blanda ner i salladen.