Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 2,5 dl pankoströbröd
- rapsolja till fritering
Tillbehör
1 dl sweet chilisås
Gör så här
Skala räkorna. Ta fram tre skålar och häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i var och en av dem.
Vänd räkorna en och en först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Använd gärna en stekpincett. Lägg över på tallrik.
Häll tre centimeter olja i en kastrull. Hetta upp till cirka 180 grader. Passa oljan, och ha ett lock i beredskap om det börjar stänka. Testa med en bit vitt bröd, om den får fin färg efter cirka 30 sekunder är oljan lagom varm.
Fritera 4–5 räkor åt gången till fin färg. Vänd eventuellt
efter halva tiden. Fiska upp och låt rinna av på hushållspapper.
Servera räkorna nyfriterade. Doppa dem i sweet chilisås.
Räkorna är godast om de serveras nystekta och frasiga.