Du behöver
- 3 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 8 dl kantareller rensade
- smör till stekning
- 1 tsk hackad färsk rosmarin
- 1 dl vitt vin torrt
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl mascarpone
- 1.5 msk kantarellfond
- 350 g pasta t ex tagliatelle
- salt och svartpeppar
- parmesanost färskriven
Gör så här
1
1 Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen i lite smör på me- delvärme i en panna tills all vätska kokat in.
2
2 Höj värmen och lägg i en klick smör, lök, vitlök och rosmarin. Fräs tills det har fått lite färg. Häll på vinet och låt det koka in.
3
3 Tillsätt grädde, mascarponeost och fond. Låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
4 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, tillsätt genast i svampen. Vänd runt väl. Servera med parmesanost.
Näringsvärde: Kcal 546, Fett 22 g, Kolhydrater 72 g, Fibrer 5 g