Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 500 g blandfärs
- 1 st ägg
- 1 st gul lök råriven
- 2 tsk dijonsenap ljus
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar
- 1 dl hackad persilja
- 0.5 st kinakål strimlat
- 150 g haricots verts lättkokta
- 1 st broccoli lättkokta
- 1 st kidneybönor väl sköljda och avrunna
- 3 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- 0.5 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader. Låt ströbrödet svälla i grädde och mjölk i ett par minuter. Arbeta in färs, ägg, lök, senap, salt, svartpeppar och persilja till en jämn smet.
2
Forma järpar med en stor sked och lägg i en smord form. Sätt in i ugnen i 20–25 minuter. Dela en för att se om de är genombakade.
3
Vänd ihop grönsakerna med olivolja, vinäger, yoghurt, salt och svartpeppar. Servera till järparna.
Näringsvärde: Kcal 533, fett 34 g, kolhydrater 23 g, fibrer 9 g