Persiljejärpar med matig sallad

Du behöver 0.5 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 dl vispgrädde 500 g blandfärs 1 st ägg 1 st gul lök råriven 2 tsk dijonsenap...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök råriven
  • 2 tsk dijonsenap ljus
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 st kinakål strimlat
  • 150 g haricots verts lättkokta
  • 1 st broccoli lättkokta
  • 1 st kidneybönor väl sköljda och avrunna
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Låt ströbrödet svälla i grädde och mjölk i ett par minuter. Arbeta in färs, ägg, lök, senap, salt, svartpeppar och persilja till en jämn smet.

2
Forma järpar med en stor sked och lägg i en smord form. Sätt in i ugnen i 20–25 minuter. Dela en för att se om de är genombakade.

3
Vänd ihop grönsakerna med olivolja, vinäger, yoghurt, salt och svartpeppar. Servera till järparna.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 533, fett 34 g, kolhydrater 23 g, fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top