Du behöver
- 4 st kycklingfil
- 7 st salviablad
- 8 skiva skinka kallrökt
- 1.5 msk smör
- salt svartpeppar
- 200 g haricots verts
- 2 st röda paprikor
- 2 st stora vita bönor à 200 g
- 1.5 msk olivolja
- 1.5 dl sherry marsalavin eller portvin
Gör så här
1
Skär filéerna till åtta tunna skivor. Lägg salviablad på varje skivas ena sida, täck med skinka och fäst med tandpetare. Stek skinksidan först, på rätt hög värme i lättbrynt smör, salta och peppra köttsidan under tiden. Ta upp efterhand.
2
Ansa de gröna bönorna, skiva paprikan. Koka dem mjuka 5–6 minuter i lättsaltat vatten. Slå sedan bort kokvattnet och blanda i de väl sköljda vita bönorna och olivoljan.
3
Lägg tillbaka köttet i stekpannan, slå på sherryn och låt puttra under lock ett par minuter.
Näringsvärde: Kcal 506, Fett 14 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 15 g