Du behöver
- 9 st potatis (800 g)
- 1 msk smör + 1 msk rapsolja
- 1 st gul lök hackad
- 1.5 msk kalvfond koncentrerad
- 1 dl vispgrädde
- 2.5 dl mjölk
- salt och nymalen svartpeppar
- 0.5 dl bladpersilja hackad
- 4 st isterband à 150 g
Till servering
rödbetor inlagda
Gör så här
1
Stek potatisen nästan mjuk i smör och olja. Blanda ner löken och stek i ytterligare någon minut.
2
Tillsätt fond, grädden och den mindre mängden mjölk och låt den koka in. Späd med mjölk till krämig men inte rinnig konsistens, krydda med salt och peppar.
3
Snitta skinnet på isterbanden och stek dem i smör i 2–3 minuter runt om. Lägg på fat och efterstek
4
i ugnen 10 minuter i 175 grader.
5
Servera med den skånska potatisen och inlagda rödbetor.
Näringsvärde: Kcal 576, Fett 30 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 4 g