Du behöver
- 2 lökar
- 1 msk smör
- 200 g färska champinjoner
- 500 g färsk eller tinad kycklinglever
- 4 portioner bulgur
- 3/4–1 tsk salt
- svartpeppar
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl matgrädde
- 3 dl vatten
- 1 msk portvin eller sherry
- 2 tsk kinesisk soja
- ett par nävar körsbärstomater
Gör så här
1
Grovtärna lökarna, stek dem mjuka i 5 minuter i lite smör på medelvärme. Rör om då och då och ta upp. Skiva och stek svampen på högre värme, ta upp. Dela under tiden levern i gaffelbitar.
2
Bered bulgur efter förpackningens anvisning.
3
Fräs levern i resten av smöret på dryg medelvärme. Salta och peppra och strö på vetemjöl. Späd med grädde, vatten och vin. Låt småputtra under lock 5 minuter. Sätt färg på såsen med soja och lägg i tomaterna strax före servering.
Näringsvärde: Kcal 552, fett 15 g, kolhydrater 58 g, fibrer 5 g