Kycklingleverpanna med svamp

Du behöver 2 lökar 1 msk smör 200 g färska champinjoner 500 g färsk eller tinad kycklinglever 4 portioner bulgur 3/4–1 tsk salt svartpeppar 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 lökar
  • 1 msk smör
  • 200 g färska champinjoner
  • 500 g färsk eller tinad kycklinglever
  • 4 portioner bulgur
  • 3/4–1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl matgrädde
  • 3 dl vatten
  • 1 msk portvin eller sherry
  • 2 tsk kinesisk soja
  • ett par nävar körsbärstomater

Gör så här

1
Grovtärna lökarna, stek dem mjuka i 5 minuter i lite smör på medelvärme. Rör om då och då och ta upp. Skiva och stek svampen på högre värme, ta upp. Dela under tiden levern i gaffelbitar.

2
Bered bulgur efter förpackningens anvisning.

3
Fräs levern i resten av smöret på dryg medelvärme. Salta och peppra och strö på vetemjöl. Späd med grädde, vatten och vin. Låt småputtra under lock 5 minuter. Sätt färg på såsen med soja och lägg i tomaterna strax före servering.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 552, fett 15 g, kolhydrater 58 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top