Du behöver
- 2 st sparris knippen
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st smör klick
- 2 dl vitt vin
- 7 dl vatten liter
- 2 tsk salt
- 1 nypa socker
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 1 st gräslök en knippa
Gör så här
1
Hacka schalottenlök och fräs i en gryta i smör. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med i 1 minut. Strö över vetemjölet och rör ned.
2
Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar och låt soppan koka upp.
3
Ansa sparrisen genom att skölja den och bryta av den träiga nedersta delen. Dela sparrisen, spara topparna till dekoration. Hacka gräslöken fint. Låt sparrisbitarna och hälften av gräslöken koka med i soppan i 5 minuter.
4
Tag kastrullen från värmen och mixa med stavmixer.Tillsätt grädden och resten av gräslöken och låt soppan bli het.
5
Servera med ett gott surdegsbröd.