Rökt makrill med potatissallad

Du behöver 4 msk lättmajonnäs 1 msk vatten 1 dl dill finhackad 2 kruka romansallad eller kaskadsallad 12 st potatis (ca 800 g) kokta, gärna...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 msk lättmajonnäs
  • 1 msk vatten
  • 1 dl dill finhackad
  • 2 kruka romansallad eller kaskadsallad
  • 12 st potatis (ca 800 g) kokta, gärna småpotatis
  • 4 st makrillfilé rökta, (ca 100 g per filé)
  • 0.5 st rödlök strimlad

Gör så här

1
Blanda majonnäs, vatten och dill till en sås.

2
Bryt salladen i bitar och skölj, låt rinna av. Fördela sallad på fyra tallrikar. Dela potatisarna i mindre bitar och lägg ovanpå salladen.

3
Ta bort skinnet från makrillen och dra den i bitar. Lägg fisken på tallrikarna. Strö på hackad lök och ringla majonnäs över. Servera gärna en knäckemacka till maten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top