Du behöver
- 500 g kycklinglårfilé från Kronfågel
- 0.5 g saffran (1 kuvert)
- 2.5 dl yoghurt matlagnings
- 2 st lökar hackade gula
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- kryddor
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 st pepparfrukt hackad röd utan kärnor
- 1.5 msk ingefära riven färsk
- 400 g kokosmjölk
- olja till stekning
Tillbehör
kokt ris
Gör så här
1
Lös upp saffran med 1 msk hett vatten, blanda med yoghurt. Skär lårfiléerna i mindre bitar och lägg i yoghurten. Låt ligga marinera tills lökblandningen är klar.
2
Hetta upp 2 msk olja och tillsätt kryddorna, lök, vitlök, ingefära och hackad chili.
3
Stek under omrörning i ett par minuter. Tillsätt kokosmjölken och kyckling med saffransyoghurten. Rör om och låt puttra samman under lock i 25-30 min.
4
Rör om då och då. Smaka av med ev mer kryddor. Serveras med kokt ris och en sallad.
5
Smaklig måltid!