Kyckling Korma

Du behöver 500 g kycklinglårfilé från Kronfågel 0.5 g saffran (1 kuvert) 2.5 dl yoghurt matlagnings 2 st lökar hackade gula 3 st vitlöksklyftor hackade...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé från Kronfågel
  • 0.5 g saffran (1 kuvert)
  • 2.5 dl yoghurt matlagnings
  • 2 st lökar hackade gula
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • kryddor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 st pepparfrukt hackad röd utan kärnor
  • 1.5 msk ingefära riven färsk
  • 400 g kokosmjölk
  • olja till stekning

Tillbehör

kokt ris

Gör så här

1
Lös upp saffran med 1 msk hett vatten, blanda med yoghurt. Skär lårfiléerna i mindre bitar och lägg i yoghurten. Låt ligga marinera tills lökblandningen är klar.

2
Hetta upp 2 msk olja och tillsätt kryddorna, lök, vitlök, ingefära och hackad chili.

3
Stek under omrörning i ett par minuter. Tillsätt kokosmjölken och kyckling med saffransyoghurten. Rör om och låt puttra samman under lock i 25-30 min.

4
Rör om då och då. Smaka av med ev mer kryddor. Serveras med kokt ris och en sallad.

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top