Böngryta med tomat och oliver

Du behöver 3 st schalottenlökar skalade, skivade 2 st vitlöksklyftor hackade olivolja till stekning 2 st burkar cannellinibönor sköljda 1 st burk kronärtskockshjärtan sköljda, kvartade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st schalottenlökar skalade, skivade
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • olivolja till stekning
  • 2 st burkar cannellinibönor sköljda
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan sköljda, kvartade
  • 14 st cocktailtomater i klyftor
  • 12.5 st oliver urkärnade
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning + ca 2 dl
  • salt nymalen svartpeppar
  • olivolja
  • 0.5 dl persilja hackad
  • 1/2–1 st citron yttersta finrivna skalet

Gör så här

1
1. Mjukstek lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt bönor, kronärtskockshjärtan, tomater, oliver, buljong och vatten. Låt puttra försiktigt, smaka av med salt och peppar.

2
2. Vid servering ringla över olivolja och strö på persilja och citronzest. Servera gott bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 536, Fett 22 g, Kolhydrater 60 g, Fiber 14 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top